Pokémon GO - egg

In  Pokémon GO gaat het in eerste instantie erom op pad te gaan en daarbij je ogen open te houden. Op die manier kun je namelijk de Pokémon ontdekken, vangen en koesteren. Echter, er is nog een andere manier om Pokémon te verzamelen. Je kunt namelijk ook een Pokémon Egg laten uitbroeden. In dit overzicht lees je wat daar allemaal voor nodig is.

Het voordeel van zelf Eggs uitbroeden, is dat je daarmee je kansen vergroot minder voor de hand liggende Pokémon in bezit te krijgen. Als je overigens alleen een overzicht zoekt van welke Pokémon er uit welke Egg komt, kun je het beste een stukje naar beneden scrollen. Zo niet, dan lees je hieronder wat meer over de gewilde eieren in de game.

 

Pokémon Go eggs hatchen

 

Wanneer je in de buurt van PokéStops bent, laat die kans dan niet onbenut. Op die plekken vind je namelijk Eggs die je met je mee kunt dragen. Daarvoor is wel een Egg Incubator nodig, die je standaard bij de start van de game krijgt. Die draag je altijd bij je en kun je zo vaak gebruiken als je wilt. Maar je kunt per broedkast slechts één Egg tegelijk uitbroeden. Je kunt wel meerdere Egg Incubators in bezit hebben, maar die zijn alleen middels microtransacties verkrijgbaar (één Egg Incubator kost 150 Pokécoins of circa 1.50 euro) en kun je maar drie keer gebruiken voor ze stuk gaan.

Wat is de volgende stap? Wanneer je een Egg gevonden hebt, stop je die in de Incubator en moet je het ei simpelweg met je meedragen. Het enige wat je daarna moet doen, is namelijk voldoende kilometers afleggen die de GPS van je telefoon voor je bijhoudt. Wanneer je dat gedaan hebt, breekt de Egg en zie je wat voor verrassing eruit komt. Er zijn drie verschillende soorten eieren met daartoe behorende afstanden: 2, 5 en 10 kilometer. Afhankelijk van wat voor soort Egg je hebt, moet je dus een van die drie afstanden afleggen om een bepaalde Pokémon te kunnen krijgen.

Om de zwakkere Pokémon uit te broeden, hoef je logischerwijs een minder grote afstand af te leggen. Toch loont de moeite wat meer meters te maken, aangezien de echt goede Pokémon vooral in de vijf en tien kilometer Eggs zitten.

 

Voor elke Pokémon die je op deze manier uitbroedt, krijg je XP en Candy. Je krijgt 100 maal de afgelegde kilometers in ervaringspunten, dus 200, 500 en 1000 XP. Het aantal Candies die je krijgt varieert tussen de 5 en 40 en hangt af van de CP van de uitgebroede Pokémon.

Trucs en hacks om Eggs sneller uit te broeden

Eggs doen hatchen met de auto of op de fiets:  

dit is zeker ideaal.

Met de auto: zolang je onder de 40 kilometer per uur rijd krijg je alle pokémons die spawnen te zien en kan je pokéstops mee pakken. En hoe langzamer je rijd hoe beter de kilometers worden mee genomen (Vooral files en 30km zones zijn feest).

Met de Fiets: Beter gaat het zowat niet, vooral als het mooi weer is, lekker op die fiets, de Pokémons schieten te voorschijn, even stoppen om ze te vangen, pokéstops te pakken, Gyms veroveren, en natuurlijk de kilometers vliegen voorbij. en het is nog gezond ook XD

Hardlopen/Joggen/Lopen: Dit zijn en blijft de meest ideale omstandig heden, Het spel is gemaakt om lopend op pad te gaan, als je gaat hardlopen of joggen gaat het net wat sneller.

Hatch de 2km Eggs in de unlimited Incubator : De 5km en voor al de 10km Eggs is het beste om in de Incubator die je maar 3x kan gebruiken.
Zo haal je het maximale KM uit de beperkte Incubator.
 

De platenspeler trick en hack om Eggs te hatchen: dit is wel een leuke trick voor iedereen die niet elke dag 10 km wil of kan lopen.De ideale methode is je smartphone op een platenspeler te leggen en deze in te stellen op 33 toeren per minuut. Dat is de ideale snelheid en Pokémon GO zal het draaien registreren als loopafstand.

Leg een treinbaan neer, en leg je mobiel op een wagon, de kilometers worden rustig toegevoegd terwijl je trein rustig rondjes rijd.

Er gaan ook verhalen met een lege Pringles (Chips) Bus, maak deze schoon (het zout wegspoelen) leg je mobiel erin houd de bus horizontaal en schut rustig, dit zou ook de kilometer moeten laten toenemen (Dit heb ik zelf nog niet getest).

 

Heb jij nog een trick die je wilt delen? stuur dan een berichtje via het contact formulier.